Home

Achtergrond

Schapenhandel in afwachting van Offerfeest

De schapenhandel is in afwachting van het islamitische Offerfeest. Omdat veel kopers nog op vakantie zijn, is de vraag naar lammeren nog niet groot.

Als kopers terug zijn gekeerd van hun vakantie zal dat de handel doen opleven, verwacht de handel. Deze week was de handel wat stroef.

De tamelijk rustige handel zorgde dat de prijzen niet van hun plek kwamen. Voor een zuiglam van 1ste kwaliteit blijft de prijs staan in de range van € 100 tot € 115 per dier. Daarmee staan de prijzen nog wel duidelijk onder het niveau van een jaar terug. Toen bracht een zuiglam nog maximaal € 125 per dier op, in week 32.

Leeuwarden

Op de veemarkt in Leeuwarden werden dinsdag 8 augustus 753 schapen aangevoerd. Dat waren er 160 meer dan een week eerder. De verwachting is dat de komende weken, met het steeds dichterbij komende Offerfeest, de aanvoer een stuk hoger zal liggen. Vorig jaar piekte de aanvoer voor het Offerfeest op 1.298 dieren.

‘Naderende Offerfeest zal merkbaar worden’

Handelaren verwachten dat de komende weken voorzichtig wordt voorgesorteerd op het Offerfeest. Of dat ook al direct tot hogere prijzen leidt, moet blijken. Het lijkt er echter op dat de prijzen richting het Offerfeest later deze maand een stap omhoog zetten, aldus handelaren.

Prognose: stabiel, later stijgend.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.