Home

Achtergrond

Opmars euro zet door

De euro blijft in augustus een beetje op hetzelfde niveau hangen.

€ 1 is op dit moment $ 1,18 waard. Het is ruim 2,5 jaar geleden dat de euro voor het laatst zo hoog stond. En dat is niet helemaal zonder reden; de dollar is politiek verlamd, melden valutastrategen van de ING in een analyse van de Amerikaanse munt.

Reactie op ontwikkelingen Witte Huis

De bank stelt dat de dollar vooral reageert op ontwikkelingen in en rond het Witte Huis, in plaats van op wat er in de economie gebeurt. Als voorbeelden noemt ING de verdediging van extreemrechtse betogers door president Trump, het ontslag van zijn adviseur Bannon en de ontmanteling van twee kiesraden. Ook kregen beleggers volgens ING de bibbers toen het gerucht ging dat Trumps economisch adviseur Gary Cohn de handdoek in de ring zou werpen.

De bank denkt dat de dollar de komende weken last blijft houden van alle turbulente politieke ontwikkelingen in de VS. De euro zal alleen maar sterker worden. ING verwacht voor dit jaar dat € 1 gemiddeld $ 1,15 waard zal zijn. Maar in 2018 en in 2019 zal € 1 respectievelijk $ 1,25 en $ 1,30 waard zijn. De opmars van de euro zet door.

Prognose: sterkere euro.

Meer informatie vind je in Boerderij op Maat:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Of registreer je om te kunnen reageren.