Home

Achtergrond

Koers ForFarmers omlaag

De koers van ForFarmers ging donderdag 17 augustus na de bekendmaking van de halfjaarcijfers flink omlaag.

Aanvankelijk opende het aandeel iets hoger op € 10,79 tegen een slot van € 10,75 op woensdag 16 augustus, maar kort daarna dook het aandeel fors omlaag. Na een kort herstel daalde de koers tot slechts iets boven € 10,00, rond 17.00 uur. Analisten van KBC Securities verlaagden het advies van ‘hold’ naar ‘reduce’ op een gelijk koersdoel van € 9,20. Ze denken wel dat het bedrijf aan de verwachtingen voor 2017 kan voldoen, maar vinden de aandelenprijs aan de hoge kant.

Aandeel K+S onderuit gegaan

Het aandeel K+S is afgelopen intussen week flink onderuit gegaan, met bijna 10%. Het aandeel noteerde zodoende $ 20,05. De Duitse grondstoffenproducent stond onder druk na een verlaging van de middellange termijnverwachting. In het tweede kwartaal verbeterden de winst en omzet van het bedrijf echter. Ook het John Deere-aandeel verloor terrein. Daar ging 4,4% vanaf: $ 126,62. Een andere verliezer op de beurs is Agco, dat zijn aandeel ook met ruim 4% zag afnemen.

Corvex Management belang in Danone

Opvallend is ook dat de ‘activistische’ belegger Corvex Management een belang in het Franse zuivelbedrijf Danone heeft genomen, meldt persbureau Bloomberg. Er zou voor $ 400 miljoen aan aandelen zijn gekocht, omdat het zuivelaandeel ‘significant ondergewaardeerd’ is en nog steeds achterblijft bij concurrenten als Unilever en Nestlé. Vooralsnog zouden er geen plannen zijn om een bestuursverandering bij Danone door te drukken. Gevolgen voor de beurskoers had dit nauwelijks. Het aandeel kwam iets hoger uit op € 67,11.

De Braziliaanse vleesreus JBS noteerde een grotere stijging. Bij het bedrijf – dat woensdag nog een forse brutowinst in het tweede kwartaal bekendmaakte en gebukt gaat onder een groot corruptieschandaal – ging het aandeel opnieuw flink omhoog, met bijna 6%. Kerry, BRF en WH Group noteerden vergelijkbare plussen.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vindt u in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.