Home

Achtergrond 2 reacties

ForFarmers lijkt niet te stuiten op beurs

Het aandeel ForFarmers is deze week verder gestegen en voor het eerst boven € 10,60 gestegen.

De beurskoers van het veevoerconcern is daarmee dit jaar met ruim 50% gestegen. Het aandeel staat nu ruim boven de drie meest recente koersdoelen. Beursanalisten van KBC Securities zette halverwege juni een koersdoel van € 9,20 op het aandeel en even eerder kwamen NIBC Markets en Kepler Cheuvreux uit op doelen van respectievelijk € 9,10 en € 8,45.

Voorschot op halfjaarcijfers

Wellicht nemen beleggers alvast een voorschot op de halfjaarcijfers die 17 augustus bekendgemaakt worden. ForFarmers profiteert mogelijk van betere varkens- en melkprijzen die leiden tot hogere boereninkomens. Feit is dat de onderneming de laatste jaren steeds een hogere winst per aandeel heeft gerealiseerd. In 2013 was de winst per aandeel 29 cent, terwijl in 2016 50 cent werd opgetekend. Het dividend steeg in deze periode van 14 naar 24 cent.

Het inkoopprogramma van ForFarmers ondersteunt de beurskoers eveneens. In een paar maanden tijd kocht de onderneming 3.712.854 aandelen, voor een totaalbedrag van € 35.366.693. Vorige week legde het bedrijf gemiddeld € 10,10 neer voor ‘eigen’ stukken. ForFarmers blijft voorlopig aan de markt, want het officiële doel is tussen € 40 miljoen en € 60 miljoen aan aandelen in te kopen. In totaal zijn meer dan 106 miljoen aandelen ForFarmers geplaatst.

Graanhandel: ADM en Bunge

Het aandeel Archer Daniels Midland (ADM) won dinsdag 2,7% aan waarde na de publicatie van beter dan verwachte jaarcijfers. Een dag later pakten beleggers hun winst. Het Amerikaanse graanconcern slaagt erin meer te verdienen met de verwerking van mais tot onder meer bio-ethanol en zoetstoffen terwijl de grootste divisie, de graanhandel- en logistiek, weer zwarte cijfers schrijft.

Concurrent Bunge kon niet direct profiteren en zag de koers deze week kelderen. Het bedrijf stelde de winstverwachting voor haar handelspoot flink negatief bij. Het bedrijf meldt ook dat Braziliaanse boeren product vasthouden in de hoop op betere prijzen. Het bedrijf is flink met concurrenten in de slag om volume bijeen te krijgen voor de eerder ingehuurde logistiek.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vindt u in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Laatste reacties

  • niet

    Kijk dit is wel positief mooi geld wat we later kunnen gebruiken!!!

  • jonge722

    Dan zou ik maar snel cashen! De analisten zullen na 17 augustus met verkoop adviezen komen omdat de koers te snel is opgelopen. Laat deze blow off fase niet eindigen in een voorraad tulpenbollen...

Of registreer je om te kunnen reageren.