Home

Achtergrond 2 reacties

Euro enigszins in de min

De waarde van de euro is afgelopen week niet verder toegenomen. Sterker: de euro werd iets zwakker en is nu $ 1,17 waard.

Dat ligt zeker niet aan het economische klimaat in Europa. De meeste Europese landen lieten deze week fraaie kwartaalcijfers zien. Nederland was daarbij ruim koploper, zeker op het gebied van export. Het volume van het bruto binnenlands product (bbp) steeg met 1,5% ten opzichte van het eerste kwartaal (bron: CBS). Op ruime afstand gevolgd door nummer twee Spanje (0,9% groei). Voor het derde kwartaal zijn de vooruitzichten – en daarmee ook voor de euro – eveneens positief, klinkt het bij de Rabobank. Eerder was ABN Amro juist nog wat voorzichtiger over de koers van de euro. Deze bank voorziet dat de euro in de herfst weer is gezakt naar een waarde van $ 1,15.

Intussen is de Euribor-rente met een looptijd voor drie maanden licht omhoog gegaan. Op dit moment noteert die rente -0,33%. De verwachting is dat de rente gestaag zal oplopen. Vorig jaar noteerde de Euribor-rent nog -0,29% (bron: De Nederlandsche Bank).

Meer informatie vindt u in Boerderij op Maat:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Laatste reacties

  • janbajema

    lage euro beter voor de export

  • alco1

    Toch moet je waarde dalingen en stijgingen zien als een soort rapport cijfer.

Of registreer je om te kunnen reageren.