Home

Achtergrond

Zuiglammeren flink in prijs gedaald

De notering voor zuiglammeren op de veemarkt in Leeuwarden is flink naar beneden bijgesteld. Luxe zuiglammeren noteren maximaal € 110 per stuk. Dat is € 7,50 lager dan vorige week.

De islamitische vastenmaand ramadan en bijbehorend Suikerfeest, een periode waarin traditioneel veel lamsvlees wordt geconsumeerd, zijn achter de rug. Dat is goed te merken in de gedaalde vraag naar lammeren. Op de veemarkt in Leeuwarden bestond zo’n 60% van de ruim 1.000 aangevoerde dieren uit zuigers. Met een beperkte vraag kon dat niet anders dan leiden tot een daling van de prijs.

De huidige notering voor zuiglammeren wordt door sommigen zelfs nog aan de hoge kant gevonden.

Druk op de prijzen

Met de zomermaanden in het vooruitzicht is de verwachting niet dat de prijzen zo 1,2,3 gaan opveren. Gedurende de vakanties neemt de vraag normaliter nog wat verder af. Dat betekent rustige handel en druk op de prijzen, al kan een beperkte aanvoer de prijzen nog even stabiel houden.

Wellicht komt een wat rustigere handelsperiode de veemarkt in Leeuwarden trouwens niet slecht uit. Vanwege nieuwbouwplannen moet de markt bij het WTC-expo centre op zoek naar een nieuwe locatie. Samen met de gemeente en provincie is het bestuur zich aan het oriënteren.

Prognose: prijzen zuiglammeren onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.