Home

Achtergrond

‘Schapenmarkt schoont mooi op’

De handel in schapen op de veemarkt in Leeuwarden is deze week prima verlopen. Dat geldt eigenlijk voor alle categorieën.

Vanwege een beperkte aanvoer van zuiglammeren, zo’n 400 stuks, gingen ook de overhouders vlot en voor redelijke prijzen van de hand. Dat schoont de markt volgens een van de handelaren mooi op.

Prijzen onder niveau

Het is opvallend dat de handel wat soepeler lijkt te gaan lopen, zeker ten opzichte van de eerste maanden van dit jaar. De vraag lijkt momenteel wat groter dan het afnemende aanbod overhouders terwijl de aanvoer van zuiglammeren nog goed op gang moet komen. Dat biedt perspectief voor komende weken.

Wel liggen de prijzen nog duidelijk een stuk onder het niveau van dezelfde periode vorig jaar. Mogelijk dat de prijzen van rammen komende weken nog wat stijgen. Ook vorig jaar was deze trend zichtbaar terwijl de prijzen van ooien licht daalden. Een snelle daling van de prijzen ligt vooralsnog niet voor de hand. Wel is het mogelijk dat de vakantieperiode tot wat vraaguitval leidt.

Deze week werd in Leeuwarden alleen de notering van slachtschapen eerste kwaliteit met € 2,50 verhoogd naar maximaal € 130 per stuk. Daarmee staat de notering op eenzelfde niveau als een jaar terug. Toen bleven de prijzen lange tijd stabiel.

Prognose: licht stijgende prijzen

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.