Home

Achtergrond

Lage aanvoer schapenmarkt Leeuwarden

De aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden hield deze week niet over. In totaal werden er slechts 516 dieren aangevoerd, waarvan zo’n 150 zuiglammeren. In verband met Pinksteren was de animo duidelijk minder.

Normaal gesproken kunnen er op de markt in Leeuwarden vanaf maandagmiddag al dieren worden aangevoerd, maar vanwege Pinksteren was dit moment verschoven naar de dinsdagochtend. Daarbij kreeg een van de vrachtwagen met lammeren bestemd voor de markt pech en liet een grote Belgische afnemer deze week verstek gaan.

Prijzen houden stand

Als geluk bij een ongeluk hielden de prijzen bij deze beperkte aanvoer goed stand. Sterker, de ooien-notering en de notering voor zware rammen werden zelfs verhoogd. Leeuwarden kwam ook voor het eerst dit seizoen met een notering voor de zuiglammeren. De luxe zuiglammeren gaan volgens de notering voor maximaal € 115 van de hand. De beste lammeren kosten in de praktijk nog wel wat meer.

Wat betreft komende weken is de verwachting dat de prijzen op niveau blijven. De eerste groep zuiglammeren is van de markt en op de tweede hoos aan zuiglammeren is het nog even wachten. Dat biedt perspectief voor de laatste overhouders die nog rondlopen. Zelfs de minder courante rammen lijken voor wat hogere prijzen te worden verkocht. De beste rammen tussen de 22 en 25 kilo noteren in Leeuwarden maximaal € 135 per stuk. In de rechtstreekse handel kunnen de prijzen echter oplopen tot € 150 per stuk.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.