Home

Achtergrond

Aandeel ForFarmers richting € 10

De koers van het aandeel ForFarmers klom eind vorige week ruim 5%.

Het bedrijf zelf kocht vorige week voor een totaalbedrag van € 5,4 miljoen aandelen in. De gemiddelde prijs van € 9,51 per aandeel die ForFarmers betaalde als onderdeel van zijn inkoopprogramma is alweer achterhaald. Op donderdag 8 juni bewoog het aandeel vlakbij € 10. Dat is een winst van zowat 50% ten opzichte van de beginkoers van 2017. Wat opvalt is dat volumes sindsdien ook flink zijn opgelopen.

Het aandeel van de veevoergigant staat daarmee ruimschoots boven de koersdoelen die worden gehanteerd door de volgers van het aandeel. Analist Guy Sips van de Belgische bank KBC zette in mei een koersdoel van € 9,20 op het aandeel, met een koopadvies. NIBC-analist Gerard Rijk hanteert sinds 19 april ook een koopadvies en een koers van € 9,10.

Standard & Poor’s volgt het aandeel pas recent en komt tot exact hetzelfde advies en doel als NIBC. Kepler Cheuvreux doet voor Rabobank de aandelenanalyse en adviseerde beleggers iets langer geleden het aandeel vast te houden. In april verlaagde het bureau zijn 12-maands koersdoel van € 8,30 naar € 8,20. De koersdoelen zijn met name verhoogd vanwege de relatief goede resultaten van ForFarmers en het inkoopprogramma van de onderneming.

Tyson Foods ziet koers stijgen

Het aandeel Tyson Foods klom ook omhoog. Het Amerikaanse vleesconcern wordt op de beurs geholpen door het afronden van de strategisch belangrijke overname van AdvancePierre. De overname is duur maar met de overname krijgt de onderneming uit Arkansas wel een sterke positie dieper in de vleesverwerking, waar de hogere marges zitten. Daar komt bij dat Barclays is begonnen het aandeel te volgen, met een koersdoel van $ 70.

Het aandeel staat nu nog vlakbij $ 60. Het aandeel noteerde in september vorig jaar nog $ 76 maar stortte daarna in vanwege het vertrek van topman Donnie Smith en sombere financiële vooruitzichten voor dit jaar. Deze vooruitzichten zijn wat verbeterd nu de Braziliaanse concurrentie stevige hinder ondervind van zowel binnenlandse politieke als economische onrust, en zorgen bij afnemers over de Braziliaanse voedselveiligheidscontroles.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.