Home

Achtergrond 1 reactie

Schapen prijshoudend verkocht

De schapen op de markt in Leeuwarden zijn deze week prijshoudend verkocht. Van de euforie van vorige week was weinig meer te bespeuren.

Maar ondanks wat minder animo onder de kopers werden de dieren over het geheel gezien toch goed verkocht.

Onder de 1.147 aangevoerde dieren bevonden zich ruim 100 zuiglammeren. Ondanks het wegblijven van een grote Belgische afnemer werden ook deze lammeren goed verkocht. De prijsrange voor zuiglammeren is momenteel € 90 tot € 110.

Aandeel ooien groter dan aandeel rammen

Naast een paar honderd slachtschapen was opvallend dat het aandeel ooien wat groter was ten opzichte van het aandeel rammen. Vooral de aanvoer van courante rammen tot 25 kilo was minder. Hoewel de noteringen gelijk bleven, werden de minder courante zwaardere rammen toch wel weer wat goedkoper verkocht.

Naar verluidt lopen er nog aardig wat overblijvers in het veld. Het is opvallend dat de aanvoer desondanks beperkt blijft. De noodzaak om dieren snel weg te doen, lijkt niet aanwezig. Daarbij staat de islamitische vastenmaand ramadan voor de deur. Een periode waarin er altijd een piek is in de vraag naar schapenvlees.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Eén reactie

  • RGS9C5J3

    Waarom is er nog steeds geen prijs voor zuiglammeren bekend?
    Heb goeie lammeren maar weet geen prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.