Home

Achtergrond

Rustige handel op schapenmarkt Leeuwarden

De handel op de schapenmarkt in Leeuwarden verliep deze week rustig.

De aanvoer lag met 1.108 dieren wat hoger ten opzichte van vorige week. Desondanks werden alleen de zware rammen € 5 lager genoteerd. Aangezien er een aantal kopers wegbleef, was dat zeker geen slecht resultaat.

De aanvoer van zuiglammeren was met zo’n 100 stuks nog beperkt. Ook dit had te maken met het wegblijven van een van de kopers. Naar verwachting meldt deze partij zich volgende week wel en ligt de aanvoer van zuiglammeren dan wat hoger.

Grote aanvoer slachtschapen

Opvallend was dat er op de markt ook vrij veel slachtschapen werden aangevoerd. Het aantal aangevoerde ooien en rammen lag beide rond de 400 stuks. Ondanks de redelijke handel noteren ooien boven de 20 kilo € 7 per stuk lager ten opzichte van vorig jaar.

De notering van zware rammen ligt met maximaal € 115 maar liefst € 25 lager ten opzichte van vorig jaar. De courante rammen noteren tussen de 22 en 25 kilo met maximaal € 135 juist € 15 hoger ten opzichte van vorig jaar.

Voor komende week wordt uitgegaan van stabiele prijzen. De islamitische vastenmaand ramadan die eind deze maand begint, kan de markt mogelijk nog een positieve impuls geven. In verband met Hemelvaart is de schapenmarkt in Leeuwarden komende week op maandagmiddag.

Prognose: stabiel tot licht hoger.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.