Home

Achtergrond

Moeizame handel op schapenmarkt Leeuwarden

De handel op de schapenmarkt in Leeuwarden heeft weleens beter gelopen.

Vooral de zware rammen lijken steeds moelijker aan de man te brengen. Zware rammen noteren dan ook € 25 lager ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De ooien boven 20 kilo doen het met een negatief prijsverschil van € 7 ten opzichte van vorig jaar wat beter. Opvallend is dat de eerste kwaliteit slachtschapen € 2,50 hoger noteren ten opzichte van vorig jaar.

Hoewel de noteringen deze week uiteindelijk over de hele linie gelijk werden gehouden, is duidelijk dat de handel moeizaam verloopt. Dit lijkt vooral een gevolg van mindere vraag. Op de markt werden zo’n 300 zuiglammeren verkocht. Hoewel de prijsrange tussen € 90 en € 110 per stuk ligt, gingen de meeste dieren voor minder dan € 100 naar België.

Weinig optimisme voor komende weken

Ook de islamitische vastenmaand ramadan die binnenkort begint heeft de prijzen geen duwtje in de rug weten te geven. De verwachtingen voor komende weken zijn dan ook niet erg optimistisch. Komende maand is het zaak de laatste overhouders aan de man te brengen.

Daarna zijn het de zuiglammeren die de handel domineren. Begin juni wordt de eerste officiële notering voor zuiglammeren gepubliceerd.

Prognose: moeizaam prijshoudend.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.