Home

Achtergrond 1 reactie

Slachtschapen beter betaald

De handel op de schapenmarkt in Leeuwarden is deze week goed verlopen.

De markt vond dit keer op maandag 24 april plaats in verband met de kortere werkweek. Na het NVWA-debacle vorige week was de aanvoer met 1.200 dieren weer op niveau.

Alle noteringen hoger

Opvallend is dat alle noteringen werden verhoogd. Slachtschapen van goede kwaliteit waren er niet veel. Reden voor de noteringscommissie om de noteringen voor slachtschapen over de hele linie € 5 naar boven bij te stellen.

Ook bij de rammen lijkt het aanbod her en der wat te dalen. Mogelijk is dat voldoende om de prijzen komende weken redelijk stabiel te houden. In Leeuwarden werden de noteringen voor rammen zelfs € 2,50 verhoogd. Net als bij de ooien; die lijken in prijsontwikkeling mee te kunnen liften op de afname in aantal rammen.

Komende weken staat de handel nog voor een groot deel in het teken van handel in overhouders. In juni is het de beurt aan de nieuwe lichting lammeren. Eerste signalen lijken te wijzen op wat minder aanbod dan vorig jaar. Tegelijk lijkt het nog te vroeg voor harde conclusies. Ook zijn er nog de Britse lammeren die de Nederlandse export al een tijdje in de wielen rijden.

Voor komende weken lijken de prijzen van overhouders op niveau te kunnen blijven.

Prognose: stabiele prijzen

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Eén reactie

  • agpros

    Ik heb artikelen wel eens beter te lezen gezien.

Of registreer je om te kunnen reageren.