Home

Achtergrond

Matige handel op schapenmarkt Leeuwarden

De handel op de schapenmarkt in Leeuwarden was deze week niet om over naar huis te schrijven.

De handel op de schapenmarkt in Leeuwarden was deze week niet om over naar huis te schrijven. De noteringen bleven onveranderd, maar in de praktijk werden toch veel dieren voor € 5 minder verkocht.

Slachtschapen voor maximaal € 122,50

Vooral de rammenhandel was niet best. De gelijkblijvende noteringen zijn het gevolg van een paar koppels rammen die voor ruim € 130 per stuk werden verkocht. Maar er gingen zeker ook rammen voor minder weg. Zware rammen soms zelfs voor minder dan € 100 per stuk.

De ooien noteren in Leeuwarden nog steeds maximaal € 97,50 per stuk en de slachtschapen maximaal € 122,50. De variatie is echter groot.

In Leeuwarden werden deze week ruim 300 paaslammeren aangevoerd. Deze dieren werden verkocht voor prijzen van € 90 tot € 105 per stuk. Niet heel slecht, maar toch ook € 10 tot € 15 lager dan vorig jaar.

Minder aanvoer

Wat betreft de prijzen gaat komende weken naar verwachting weinig veranderen. De aanvoer daarentegen zal waarschijnlijk kleiner worden. Schapenhouders kunnen niet veel met de huidige prijzen en wachten op betere tijden. Op korte termijn lijkt er echter niet veel te veranderen.

Prognose: gelijke prijzen bij afnemende aanvoer.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.