Home

Achtergrond

Stabiele prijzen bij grotere aanvoer in Leeuwarden

De prijzen op de schapenmarkt in Leeuwarden zijn deze week gelijk gebleven.

Het niveau ten opzichte van vorig jaar is nog steeds niet al te best. Echter, gezien de flink grotere aanvoer ten opzichte van vorige week, een kleine 300 dieren meer, toont de handel zich nog enigszins tevreden.

Schapen van het land

Opvallend was de grote aanvoer van rammen. Het land is nat en dat maakt dat veel melkveehouders, met het oog op de ruwvoerproductie, de schapen van het land willen. De verwachting is dat de ooiprijzen richting Pasen gaan stijgen, waardoor veel schapenhouders de rammen als eerste van de hand doen.

Prijzen blijven stabiel

Probleem is mogelijk dat er nog veel ooien boven de markt zweven. De prijzen bevinden zich al maanden op een lager niveau dan vorig jaar, waardoor veel ooien zijn blijven lopen. Een grote rol in dezen speelt het goedkope Engelse pond. De aanvoer van Engelse lammeren concurreert nog steeds stevig met het Nederlandse aanbod. Voor de korte termijn lijkt er dus weinig te veranderen. Een verdere prijsdaling ligt niet in de lijn der verwachting, maar een stijging gaat naar verluidt ook nog wel even duren.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.