Home

Achtergrond 15 reactieslaatste update:14 mrt 2017

‘PVV kan einde maken aan verlinksing van Nederland en de wereld’

Op welke partij stemmen boeren? De in Canada wonende Jan Zonderland gaat voor de PVV. Volgens hem is de verlinksing van het beleid in Nederland veel te ver doorgeschoten en de landbouw krijgt steeds de zwartepiet.

Akkerbouwer en loonspuiter Jan Zonderland maakt voor het eerst sinds 19 jaar gebruik van zijn stemrecht. Zonderland woont in Dresden (Ontario Canada), maar mag met de Nederlandse nationaliteit wel in Nederland stemmen. Hij kiest voor de PVV.

Foto: Zonderland
Foto: Zonderland

“Ik ben het niet altijd eens met de PVV, maar ik stem op die partij omdat het de enige partij is die een einde kan maken aan de veel te ver doorgeschoten verlinksing van het beleid in Nederland. Eigenlijk zou de VVD daar ook wat aan moeten doen, maar daar heb ik weinig vertrouwen in.”

Milieubeleid

“De landbouw krijgt steeds de zwartepiet toegeschoven in het milieubeleid. Kijk alleen maar naar het ‘fosfaatprobleem’. De landbouw produceert te veel fosfaat zegt men, maar er wordt niet gekeken naar andere fosfaatbronnen.”

Lees waarom andere boeren op het CDA of de PvdD stemmen of een voorkeursstem voor CDA‘er Jaco Geurts uitbrengen

Vluchtelingen

“De vluchtelingen- en immigratieproblematiek zie ik als een bedreiging voor de westerse wereld. Hoe sneu ook voor die mensen, er is domweg geen plaats voor iedereen en de werkende bevolking kan deze lasten niet meer dragen. Vluchtelingen en immigranten moeten met een zeer stringent ontmoedigingsbeleid worden weerhouden worden de reis te maken.”

Rol EU

“Ik vind dat de rol van de EU terug moet naar alleen een handelsakkoord. De EU moet zich niet of veel minder bemoeien met binnenlandse politiek. Als dat niet kan ben ik voor Nexit.”

Laatste reacties

 • farmerbn

  Raar dat een emigrant voor de PVV stemt.
  Daarnaast is de PVV misschien wel linkser dan de rest. Ze noemen PVV rechts omdat ze tegen buitenlanders zijn maar vergeten dat linkse mensen ook tegen buitenlanders zijn. Die buitenlanders pikken nl de laagbetaalde banen in die eerst door de linkse kiezers ingevuld werden. Ook vinden linkse stemmers dat het geld dat naar de asielzoekers gaat nu niet meer bij hen terecht komt. Nee, je kunt niet zeggen dat de PVV alleen rechtse stemmers trekt en dus rechts is.

 • nic1

  Kan die pipo zich eerst ff verdiepen in het programma van de PVV???
  Veel linkser kan het economisch niet hoor.
  En kwa landbouw ist gewoon PvdD light

 • alco1

  @farmerbn. Bij mij kwam dezelfde gedachte boven.
  De achterban zijn vooral protest stemmers van de linkse garnituur.
  Men denkt vaak zoals Zonderland dat het een rechtse partij is omdat Wilders zelf uit de VVD komt.
  Op mijn knieën Zonderland: Trap er niet in. De VVD heeft als alternatief ook een behoorlijk statement gemaakt aangaande de immigratie.

 • WGeverink

  Ik vind dat het stemmen in Nederland over gelaten moet worden aan de mensen die de gevolgen er van voelen. Ik denk trouwens dat het wel verstandig is dat je om te stemmen in Nederland niet ook nog een buitenlands paspoort mag hebben...

 • farmerbn

  Helemaal eens met WGeverink.

 • Bennie Stevelink

  In feite doet Zonderland vanuit Canada hetzelfde als wat veel Turken in Nederland doen: in een ander land gaan wonen en van daaruit extremen rechts/nationalistisch stemmen over land van herkomst.

 • oorspronkelijk

  karikaturen
  ik vraag me af of linkse stemmers zoals gesuggereerd onderkant van de samenleving is
  als dat zo is zijn ze niets minder als rechtse stemmers want die gaan ook voor eigen gewin--belasting is een solidariteitsheffing--maar naar de minder bedeelden wijzen die echt getroffen worden door scheve verhoudingen qua arbeid en wonen als zijnde verkeerde Nederlanders gaat te ver.
  mensen met sociaal gevoel en verantwoording naar natuurlijke waarden stemmen ook links
  verschil een dogmatische partij waar vele splinterpartijen uit bestaan is een gevaar voor de democratie
  iedereen zeurt over onbegrip in de politiek maar blijft traditioneel stemmen b.v. rechts van het midden
  dat betekend bij hervormingen koude sanering
  ik ga voor een sociale paragraaf zoals een vakbond bij massa ontslag

 • A1967

  Zet maar eens op een rijtje wat het afgelopen decennium Rutte de landbouw voor negatiefs heeft gebracht, van het afschaffen van de Minister van Landbouw tot Ruslandboycot en enorme papierwinkel die we erbij gekregen hebben. Het verbaast mij dan ook steeds ,die angst voor parijen die nooit in de regering hebben gezeten.

 • Jan-Zonderland

  @nic1
  Het feit dat jij mij pipo noemt in deze discussie zegt wat mij betreft meer iver jou dan over mij. Ik vind het ook onacceptabel en heb derhalve jou reactie gerapporteerd aan de redaktie.

 • Jan-Zonderland

  @WGeverink
  In hoeverre kun jij bepalen of ik wel of niet te maken heb of kan krijgen met de gevolgen van de verkiezingsuitslag in Nederland ?
  Ik heb de Nederlandse nationaliteit en ben nog steeds belastingplichtig in Nederland en ik maak gebruik van mijn recht om mede te bepalen wat er met mijn belastinggeld gedaan wordt.

 • Jan-Zonderland

  @Bennie Stevelink
  Jou vergelijking met de turkse nederlanders gaat mijns inziens niet op omdat ik alleen de Nederlandse nationaliteit heb en derhalve geen stemrecht heb in mijn gastland Canada. Idd ik ben hier slechts ( tijdelijk ?) te gast.

 • WGeverink

  Je mag stemmen op wie je wil Jan. Ik heb niet veel mee gekregen van wat de PVV allemaal gaat doen behalve langs de deuren gaan om coran's in beslag te nemen en Nederland uit de EU te halen.

 • farmerbn

  Jan lijkt een blanke boze man van middelbare leeftijd ;)

 • alco1

  Laat duidelijk zijn. PVV is voor 90 % links.
  En anti landbouw.

 • pinkeltje

  Een paspoort is best wel een merkwaardig document. Alle regelgeving etc, rond paspoorten is nog gebaseerd op de situatie in de wereld van 100 jaar geleden. In de praktijk is het meestal geen probleem wanneer iemand meerdere nationaliteiten heeft maar het geeft soms ook hele merkwaardige toestanden zoals nu met sommige Turken. Maar zeg vooral niks over het paspoort van onze Koningin! Oh, oh, oh, dan heb je het helemaal gedaan!!!

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.