Home

Achtergrond

Uitzicht op verbetering handel lammeren

De handel in lammeren lijkt langzaamaan wat te verbeteren, al is dat nog niet direct terug te zien in de prijzen van de ramlammeren.

De notering van de ooilammeren werd wel met €5 per stuk verhoogd. Hiervan is een deel een correctie, omdat de notering wat laag stond ten opzichte van de prijzen die werden betaald. De notering van de ooilammeren komt daarmee uit op maximaal €97,50 per lam.

Minder opbrengst

De handel in de ooilammeren verliep dinsdagochtend 7 februari duidelijk wat vlotter dan in de afgelopen weken.

Bij de ramlammeren waren er wel meer kopers aanwezig, maar deze wilden absoluut niet meer betalen. Er werd gemiddeld zelfs wat minder betaald dan een week geleden. De notering werd echter stabiel gehouden op maximaal €122,50 per lam.

Goede schapenhandel

Hoewel de handel bij de rammen dinsdag wat stroef verliep, zien de verkopers van de lammeren het positief in dat er nu weer wat meer kopers op de markt zijn. Er is dan ook hoop dat de handel in de komende weken wat verder aantrekt en de prijs van de lammeren wat kan stijgen.

De handel in de schapen loopt onverminderd goed bij gelijke prijzen. De maximale prijs van een slachtschaap ligt op €120 per stuk.

Prognose: handel lammeren trekt wat aan.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.