Home

Achtergrond

Prijs blijft gelijk op schapenmarkt Leeuwarden

Ondanks een flink kleiner aanbod dan vorige week, bleven de prijzen voor schapen en lammeren dinsdag 19 december stabiel op de veemarkt in Leeuwarden.

Handelaren zien dat de rechtstreekse aanvoer bij de exportverzamelplaatsen wat ruimer is.

621 dieren

In totaal werden dinsdag 621 dieren aangevoerd op de markt in Leeuwarden. Een week terug werden nog meer dan 1.000 schapen en lammeren op de markt gebracht. De krimp in het aanbod had niet direct gevolgen voor de handel. Volgens handelaren was sprake van een stroeve markt, terwijl gehoopt werd op een licht herstel van de prijzen.

De handel in slachtschapen en ramlammeren was wat stroef. Een prijsherstel na de flinke daling van vorige week bij de zwaardere rammen zat er niet in. De prijs voor rammen boven de 25 kilo bleef gelijk op € 105 tot € 120 per dier. Daarmee blijft de prijs € 5 onder het niveau van een jaar terug.

Alleen de handel in ooilammeren verliep redelijk vlot. Een hogere prijs dan vorige week zat er echter niet in. Daarvoor was de handel nog niet goed genoeg. De prijs voor een ooilam boven de 20 kilo bleef dan ook gelijk op € 87,50 tot € 99,00 per dier.

Vanwege de feestdagen is er volgende week geen schapenmarkt in Leeuwarden. Op 2 januari is de eerstvolgende markt.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.