Home

Achtergrond

Aandeel Kerry Group 7% omhoog

De koers van de aandelen van Kerry Group steeg flink deze week.

Het aandeel van de Ierse voedselproducent steeg in een week tijd met bijna 7% naar € 93,47. Een mooie steun in de rug was een advies van UBS. Dit is verhoogd van ‘neutraal’ naar ‘kopen’ en het koersdoel is flink opgehoogd van € 78 naar € 100. De analisten van UBS zien goede vooruitzichten voor volume groei van met name de smaak- en voedingsactiviteiten. Sinds 2005 heeft Kerry miljarden uitgegeven aan overnames en goed uitgerust om dat ook in de komende jaren vol te kunnen houden.

ForFarmers best presterend bedrijf in Boerderij-lijst

Het aandeel Kerry is een van de best presterende in de Boerderij-lijst. Sinds begin dit jaar is de koers met ruim 38% gestegen. Het best scoort tot nu toe ForFarmers met een plus van ruim 50% sinds begin dit jaar.

Ook de fabrikanten van landbouwmachines hebben tot nu toe de koers flink zien stijgen met een plus van 50% voor CNHI (Case New Holland) en een plus van 45% voor Deere & Co, de fabrikant van John Deere-trekkers en -machines. Agco blijft daar met een plus van ruim 22% sinds 1 januari iets bij achter.

JBS maakt comeback

De koers van de Braziliaanse vleesgigant JBS is nog steeds bezig met een comeback na een groot aantal schandalen eerder dit jaar. Deze week steeg de koers in totaal met ruim 12% zonder duidelijke onderliggende aanleiding. Daarbij spelen ook tal van juridische procedures over corruptie tegen de eigenaren van het bedrijf een rol. Het andere grote Braziliaanse vleesconcern BRF zag de koers daarentegen duikelen met bijna 6%.

Nieuw Braziliaans schandaal in pluimvee-industrie

In Brazilië ontstond afgelopen week een schandaal over slechte arbeidsomstandigheden van mensen werkzaam in de pluimvee-industrie. Met name vangers van kippen zouden betaald en behandeld worden op manieren die worden vergeleken met slavenarbeid.

De koersen van de grote Braziliaanse vleesconcerns staan beide nog bijna 23% in de min ten opzichte van begin dit jaar. Ze presteren daarmee het slechts van alle bedrijven in de Boerderij-lijst. De Duitse suikerproducent Südzucker laat met een min van 22,5% hetzelfde rendement zien.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vindt u in Boerderij op Maat:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.