Home

Achtergrond

Stroeve handel in wolvee houdt aan

De handel in schapen en lammeren blijft moeizaam.

Op de veemarkt in Leeuwarden was dinsdagochtend 21 november sprake van een stroeve handel.

Alleen bij de ooilammeren van goede kwaliteit ging de prijs wat omhoog. Dit wordt door handelaren echter omschreven als een bijstelling van de notering, en niet zo zeer een goede afspiegeling van handel van dinsdagochtend. De prijs ging aan de bovenkant van de notering met € 3 omhoog naar € 87,50 tot € 99,00 per dier.

Weinig ramlammeren

Het aanbod aan goede ramlammeren valt wat tegen. Ramlammeren van echt goede kwaliteit werden maar nauwelijks aangeboden. Toch heeft dat nog geen invloed op de prijs voor deze dieren. Wel geven handelaren aan dat de notering voor de ramlammeren, maar ook de ooilammeren, wat onder druk komen te staan.

Een belangrijk aspect dat zorgt voor druk op de schapenprijzen is de import van karkassen uit Groot-Brittannië. De wisselkoersen van de euro en het Britse pond laten deze weken een dusdanige beweging zien dat het interessant is om karkassen te importeren uit Groot-Brittannië. Dat zorgt voor een mindere vraag naar de dieren die in Nederland worden aangeboden.

De verwachting is dat de druk op de prijzen de komende weken nog zichtbaar blijft. Daarmee vertoont de markt gelijkenissen met vorig jaar. Toen bleven de prijzen ook maar moeizaam overeind.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.