Home

Achtergrond

Geen beweging in prijs slachtschapen

De prijs voor rammen, ooien en slachtschapen komt deze week niet in beweging op de veemarkt in Leeuwarden.

De prijs voor ooien boven de 20 kilo staat nog altijd op € 87,50 tot € 96,00 per dier.

Op de veemarkt van dinsdagochtend 7 november was wel een duidelijk verschil zichtbaar. De wat zwaardere rammen, ooien en schapen werden zeer vlot verkocht, terwijl de iets dunnere dieren wat minder gretig aftrek vonden. Toch bleven de prijzen onveranderd ten opzichte van vorige week.

Er is niet of nauwelijks import van levende schapen uit het Verenigd Koninkrijk.

De import van levende schapen uit het Verenigd Koninkrijk gebeurt niet of nauwelijks. Het importeren van de dieren is relatief duur en daarbij is de vraag niet goed genoeg. Wel komen nog altijd goede karkassen deze kant op. Dat zorgt voor enige druk op de prijzen, omdat het vaak om kwalitatief goed vlees gaat.

Stabiele markt verwacht

Voor de komende weken wordt een stabiele markt verwacht. Het aanbod groeit naar verwachting niet veel en ook in de vraag wordt niet of nauwelijks verandering verwacht. Een stabiele markt met dito prijzen is het gevolg.

Prognose: stabiele markt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.