Home

Achtergrond

Forse daling aandelenkoers K+S

Afgelopen week was een lastige week op de beurs voor kaliproducent K+S.

Het Duitse bedrijf zag de waarde van zijn aandelen met 9,5% dalen ten opzichte van vorige week naar een koers van € 19,49.

K+S publiceerde de resultaten van het derde kwartaal en die vielen bij velen tegen. Ondanks dat de omzet en het bedrijfsresultaat zijn toegenomen ten opzichte van het voorgaande jaar, bleven ze achter bij de verwachtingen. Een analist van de Duitse Commerzbank onderbouwde dit met de minder dan verwachte kali-productie in de nieuwe fabriek in Canada.

Een andere analist van een Zwitserse bank merkte op dat de winst die werd gerapporteerd in kwaliteit niet denderend is. De winst kwam namelijk vooral uit de valutadekking.

ForFarmers

ForFarmers zag ook een daling in de waarde van de aandelen. Na de bekendmaking van de voortgang van het inkoopprogramma van eigen aandelen, zakte de waarde onder de € 10,00 per aandeel. In de periode van 3 november tot en met 10 november heeft het bedrijf 118.000 aandelen gekocht voor een totaalbedrag van € 1.196.981. Voor sommige beleggers betekent dit dat ze aandelen in ForFarmers zien als een risicovollere belegging doordat het eigen vermogen van ForFarmers naar beneden gaat in verhouding met de schulden.

Tyson Foods

Een ander bedrijf dat afgelopen week kwartaalresultaten bekendmaakte, was de Amerikaanse vleesgigant Tyson Foods. Deze cijfers stemden de beleggers positief, want de koers ging over de € 76,00 heen: een bedrag dat in de afgelopen vijf jaar niet gehaald is. Het bedrijf rapporteerde sterker dan verwachte resultaten. Ook de komende perioden zien er gunstig uit door positieve marktcondities als lagere voerkosten en ruim aanbod van vee.

JBS

De stijgende lijn waarin de Braziliaanse vleesverwerker JBS zich bevindt, zette ook afgelopen week door. Ten opzichte van vorige week was er een stijging te zien van 3%. Ook dit bedrijf publiceerde kwartaalcijfers en die waren beter dan verwacht.

Boerderij volgt iedere week de ontwikkelingen van grote agrifoodbedrijven die beursgenoteerd zijn. Bekijk alle reportages hier.

Meer informatie over de aandelenkoersen vind je in Boerderij Marktprijzen:  

ForFarmers
Südzucker
Deere
Agco
CNHI
Fonterra

Of registreer je om te kunnen reageren.