Home

Achtergrond 1 reactie

FeedValid zet in op circulaire grondstoffen

FeedValid bouwt een nieuwe fabriek op de locatie in Poederoijen. De bouw past binnen de nieuwe strategie die zich richt op het optimaliseren van het gebruik van voedingswaarden in diervoedergrondstoffen, met de focus op circulaire grondstoffen.

Het bedrijf is actief in de handel, verwerking en productie van enkelvoudige en circulaire diervoedingsingrediënten.

FeedValid is ontstaan uit drie bv‘s: het Duitse NRG, Robi Droge Diervoeders en Covaco. In 2012 zijn deze drie bedrijven samengevoegd. “We hebben tot nu toe altijd onder de radar gewerkt, maar nu vinden we het tijd om naar buiten te treden. We zijn ondertussen een van de grootste spelers in Nederland”, aldus Arjen Brokking, CEO van het bedrijf.

FeedValid is onderdeel van de Brokking Holding, een familiebedrijf dat al jaren actief is in de agrarische grondstoffen. Naast Nederland is FeedValid ook actief in onder andere Duitsland en België.

Brood belangrijke grondstof voor FeedValid

FeedValid richt zich in de nieuwe strategie sterk op de verwerking van de circulaire grondstoffen. Productieresten, afgekeurde producten, reststoffen, retouren en seizoensartikelen uit de levensmiddelenindustrie worden verwerkt tot componenten voor de mengvoerindustrie. Naast koek en chocolade is vooral brood een belangrijke grondstof voor het bedrijf. Het broodmeel dat hiervan wordt gemaakt heeft verschillende toepassingen. Naar nieuwe, hoogwaardige toepassingen wordt continu gezocht.

“We zijn met onze klanten die bestaan uit alle mengvoerbedrijven in Nederland, in gesprek over wat zij willen in de toekomst. Met de nieuwe fabriek kunnen wij aansluiten op deze wensen.” De nieuwe fabriek breidt de capaciteit om ingrediënten te produceren uit, maakt het mogelijk om meerdere processen gelijktijdig uit te voeren en biedt de mogelijkheid om hoogwaardige producten te maken voor kalveren, biggen, huisdieren en de aquasector.

Fabriek in februarie 2018 in gebruik

Momenteel is het bedrijf daar al mee bezig, maar de nieuwe fabriek biedt de mogelijkheid om dit verder uit te breiden. Verwacht wordt dat de fabriek rond februari 2018 in gebruik kan worden genomen.

De circulaire grondstoffen worden verwerkt op de locaties in Nieuwdorp en Hamm (Duitsland). Producten op basis van soja, raapzaad, erwten, lupinen en veldbonen worden geproduceerd in Poederoijen.

‘Eiwitten van buiten Europa zullen nodig blijven om diervoeding te produceren’

Volgens Brokking is er geen product zo goed als soja, wanneer je kijkt naar de prijs/voederwaardeverhouding. “Eiwitten van buiten Europa zullen nodig blijven om diervoeding te produceren. Duurzaam geteelde grondstoffen moeten wel de insteek zijn.”

De focus en communicatie ligt op optimalisatie, in de nieuwe strategie. “We willen de markt daarnaast meer bekend maken met circulaire grondstoffen en laten zien dat ook circulaire grondstoffen van hoge toegevoegde waarde kunnen zijn voor veehouders.”

Eén reactie

  • el

    Die zgn circulaire grondstoffen kunnen ook rechtstreeks naar de varkens houder, scheelt €!

Of registreer je om te kunnen reageren.