Home

Achtergrond

Rustige handel duwt prijs schapen terug

De handel in schapen op de veemarkt in Leeuwarden verliep dinsdag 17 oktober rustig. Dat zorgde ervoor dat de prijzen over de hele linie met € 2,50 per dier omlaag gingen.

Na de prijsdalingen van de voorbije weken leefde de hoop dat de prijzen hun bodem hadden gevonden. Dit blijkt echter niet zo te zijn, want de stroeve handel trok de noteringen dinsdag verder naar beneden.

Door de nieuwe daling ligt de prijs voor een eerste kwaliteit slachtschaap nu op € 80 tot € 117,50 per dier. Daarmee duikt de prijs weer onder het niveau van een jaar terug. Toen zakte de prijs in twee weken tijd met € 15 om in deze week (week 42) te stabiliseren op maximaal € 120 per dier.

Op de markt van dinsdag werden in totaal 654 schapen aangevoerd. Dat waren er 4 meer dan een week terug. Het aanbod is dan ook niet de oorzaak van de prijsdaling. De matige vraag zorgt ervoor dat markt momenteel in mineurstemming is.

Hoe de prijzen zich de komende weken ontwikkelen, moet blijken. Een impuls in de vraag naar schapen is echter noodzakelijk om de prijs weer iets omhoog te trekken.

Prognose: instabiele markt.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.