Home

Achtergrond 1 reactie

Henny Swinkels

Hennie Swinkels treedt al jaren op als het officiële huisorgaan van de VanDrie Group én van familie VanDrie.
Henny Swinkels

René van Drie trekt achter de schermen aan de touwtjes, maar dat ziet de buitenwereld niet. Die ziet en hoort Hennie Swinkels, vrijwel overal, of het nu bij overleggen is of in handelsdelegaties.

De kalfsvleessector zit in een lastige periode, maar de VanDrie Group slaat zich er goed doorheen.

Wel wordt kalfsvlees steeds meer buiten de traditionele afzetmarkten verkocht. Dat betekent grotere verkoopinspanningen. Ook is er druk om meer kalveren van dichtbij op te zetten. Dat betekent minder risico van dierziekten en stelt het bedrijf minder bloot aan kritiek op ver transport en dierenwelzijn. Probleem is wel dat afspraken maken over de bestrijding van sommige dierziekten en een betere zorg voor jonge kalveren nog altijd niet vanzelf gaat.

Terug naar de publiekspeiling

Eén reactie

  • Ceas

    "Probleem is wel dat afspraken maken over de bestrijding van sommige dierziekten en een betere zorg voor jonge kalveren nog altijd niet vanzelf gaat."----------
    Begin eerst eens een grote groep melkveehouders te wijzen op hygiëne binnen hun bedrijfsvoering. Als je al jaren boer zoekt vrouw volgt kun je zien hoeveel smeerlappen er nog een bedrijf voeren. Het is dan niet vreemd dat kalfsterfte de boventoon voert.

Of registreer je om te kunnen reageren.