Home

Achtergrond

Euro veert op naar $ 1,19

De euro is afgelopen week weer iets sterker geworden. De munt zat enigszins in de min door de Amerikaanse plannen om de beleidsrente te verhogen en de onrust in Catalonië.

Maar de euro is na die ontwikkelingen weer opgeveerd en noteert nu bijna $ 1,19. Dat was begin oktober nog $ 1,17.

Of die opmars doorzet, is de vraag. Dat heeft onder meer met voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) te maken, die donderdag 12 oktober spreekt op een conferentie van het Internationaal Monetair Fonds. Handelaren verwachten dat Draghi dan misschien meer zal zeggen over het opkoopprogramma van de ECB, omdat het nu beter gaat in de eurozone.

Ook verschijnen er donderdag 12 oktober nieuwe macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten.

Daarnaast speelt in Europa zelf mee dat het Britse pond onder druk blijft staan door de onderhandelingen over de Brexit en blijft het de grote vraag of de Bank of England de rente gaat verhogen. Ook de Catalaanse onrust is nog niet voorbij. Die ontwikkelingen in Groot-Brittannië en Spanje lijken elkaar echter in balans te houden. De euro blijft zodoende waarschijnlijk hangen rond $ 1,19.

Meer informatie vind je in Boerderij op Maat:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Of registreer je om te kunnen reageren.