Home

Achtergrond

Euro redelijk stabiel rond $ 1,18

De euro zakte afgelopen week even iets weg en veerde daarna weer licht op.

Onderaan de streep gebeurde er uiteindelijk niet zo veel. € 1 is op dit moment $ 1,18 waard.

In de Verenigde Staten staat de dollar enigszins onder druk. Binnenkort wordt de nieuwe voorzitter van de Federal Reserve bekendgemaakt. President Trump zal waarschijnlijk pas 3 november een definitieve keuze maken. Ook kan het laatste Beige Book – een achtjaarlijks economisch rapport van de Federal Reserve – de valutamarkten nog opschudden, stelt Georgette Boele van ABN Amro.

Britse pond onder druk

Ondertussen staat het Britse pond sterker onder druk, ondanks dat de Bank of England liet weten dat de rente waarschijnlijk op korte termijn omhoog zal gaan. Veel invloed heeft dit dus niet. De stroeve onderhandelingen over de Brexit wegen zwaarder. In dit geweld lijkt de euro iets te profiteren, al zal het niet veel zijn. De euro zal de komende week tussen de $ 1,18 en $ 1,19 gaan schommelen. Het 19de en vijfjaarlijkse partijcongres in China tenslotte heeft beperkt invloed op de internationale valutamarkten, merkt ABN Amro.

Prognose: euro redelijk stabiel.

Meer informatie vind je in Boerderij op Maat:  

Euribor
Wisselkoers euro in dollars
Wisselkoers euro in Britse ponden

Of registreer je om te kunnen reageren.