Home

Achtergrond

Stabiele prijzen voor wolvee

Ook deze week een stabiele prijs voor het in Leeuwarden verkochte wolvee. Het aanbod lag met 860 stuks wel flink lager dan een week geleden. Toen werden 151 meer lammeren en schapen aangeboden.

Het gedaalde aanbod komt voornamelijk door het grote aanbod van gras en de hoge prijzen van de zware lammeren. Schapenhouders die veel gras ter beschikking hebben, houden de lammeren nog even vast zodat zij nog wat kunnen groeien en de lammeren straks wat meer opbrengen.

Goede prijzen voor Nederlands lam

Een ramlam boven 25 kilo brengt maximaal €140 per stuk op; dit is een flinke prijs. Vorig jaar werd maximaal €130 betaald. Ook Europees gezien wordt er flink voor de Nederlandse lammeren betaald. De prijzen van bijvoorbeeld Engelse lammeren en lamskarkassen ligt flink lager dan de prijs die in Nederland voor de lammeren wordt betaald. Dit komt door de vraag vanuit slagers en consument die liever Nederlands lamsvlees kopen dan lam uit het buitenland.

De handel is slachtschapen verliep rustig, maar kon door een wat kleiner aanbod wel stabiel noteren.

Ook voor de komende weken - mits het weer niet omslaat - wordt een aanhoudend krap aanbod van lammeren verwacht met stabiele prijzen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.