Home

Achtergrond 1150 x bekeken

Noodpompen aan voor water in Oostflakkee

Waterschap Hollandse Delta heeft de noodpompen aangezet om het Zuid-Hollandse gebied Oostflakkee, ten zuiden van de N59, van zoet water uit het Haringvliet te voorzien.

Dat meldt het waterschap donderdagochtend 8 september op zijn website.

De maatregel wordt getroffen, omdat het water in het Volkerak Zoommeer vol blauwalgen zit en dus niet kan worden ingelaten. Hierdoor zakken de peilen in de sloten, terwijl water nodig is om gewassen te beregenen.

Meldplicht voor beregenen

Gezien de aanhoudende droge en warme periode roept het waterschap boeren op zuinig om te gaan met het slootwater en zich te houden aan de meldplicht voor beregenen. Deze meldplicht geldt voor alle eilanden in het beheergebied, maar nu in het bijzonder voor het zuidelijk deel van Goeree-Overflakkee.

Of registreer je om te kunnen reageren.