Home

Achtergrond

Handel in lammeren goed na offerfeest

De handel in lammeren loopt na het offerfeest meestal moeizaam. Vaak houden slagers het nodige vlees over na het feest en valt de vraag tegen. Nu is dat anders.

Er zijn weinig voorraden en de vraag blijft onverminderd goed, bij een niet al te groot aanbod aan slachtrijpe lammeren. De prijs van de lammeren kan dan ook op niveau blijven.

Mindere kwaliteit lammeren

De kwaliteit van de lammeren is wat minder dan in de voorgaande jaren. Dit komt door de nodige gezondheidsproblemen door worminfecties. Echt goede kwaliteit zware lammeren zijn daardoor schaars, wat ervoor zorgt dat de wat mindere kwaliteiten ook goed verkocht worden. Ramlammeren boven 25 kilo brachten dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden maximaal €140 per stuk op. Ooilammeren zwaarder dan 20 kilo noteren tot €105 per stuk.

De handel in schapen verliep dinsdagochtend wat moeizamer door een relatief groot aanbod. Gemiddeld lagen de prijzen lager dan een week geleden, maar pasten nog wel binnen de notering, welke stabiel is gebleven. Een slachtschaap noteert tot maximaal €135 per stuk.

Voor de komende weken wordt een aanhoudend goede handel in het wolvee verwacht.

Prognose: prima handel.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.