Home

Achtergrond

Groeiende afzet van vochtrijke veevoeders

De afzet van enkelvoudige, vochtrijke veevoeders is in 2015 2,6% gestegen tot 5,6 miljoen ton product.

Dat blijkt uit cijfers van de Overleggroep Producenten Natte Veevoeders (OPNV).
Het volume natte bijproducten in Nederland groeit om twee reden, schrijft de OPNV. De aardappelverwerkende industrie groeit en de verwerkende industrie haalt eenvoudiger haar CO2-doelstelling als zij producten ongedroogd afzet.

Merendeel natte bijproducten naar varkenshouderij

Het grootste volume natte bijproducten gaat naar de varkenshouderij: 3,1 miljoen ton. De rest gaat naar de rundveehouderij. Het volume vochtrijke voeders vervangt 1,3 miljoen ton mengvoer. De belangrijkste vochtrijke voeders zijn aardappelproducten, tarwegistconcentraat, perspulp, bierbostel en wei.

Of registreer je om te kunnen reageren.