Home

Achtergrond

Goede handel voor het offerfeest

De handel in ramlammeren verloopt goed nu het offerfeest binnen een week plaatsvindt. De prijs van de ramlammeren noteert stabiel op maximaal €140 per stuk.

Dit is €10 hoger dan vorig jaar voor het offerfeest. De ramlammeren die voor het offerfeest bestemd zijn, worden gewoonlijk wel duurder verkocht dan de notering van de veemarkten. Door de huidige hoge notering voor de ramlammeren is het verschil tussen de notering en de verkoopprijs echter kleiner dan in voorgaande jaren.

Normaal gesproken kon er wel tot €20 bij de notering opkomen voor de echt zware ramlammeren. Nu is dat maximaal €10 tot €15, waardoor de uiteindelijke prijs redelijk gelijk ligt aan die in voorgaande jaren.

Kleiner aanbod ramlammeren

Het aanbod van de lammeren is kleiner dan vorig jaar, de vraag is nu echter ook wat rustiger. Het aanbod wordt aangevuld met lammeren uit Engeland of Ierland, die nu levend worden geleverd. Tijdens het offerfeest zelf is er de mogelijkheid om vers geslachte lammeren te importeren. De lammeren worden dan na het slachten gekoeld naar Nederland vervoerd.

De handel in slachtschapen en ooilammeren verloopt ondertussen prima tegen stabiele prijzen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Maat:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.