Home

Achtergrond

Goede cijfers helpen Südzucker

Het aandeel Südzucker is vooruitlopend op de halfjaarcijfers op donderdag in waarde gestegen tot het hoogste niveau sinds 2013.

De Duitse suikerbietenverwerker rapporteerde inderdaad een flink hogere winst. Het bedrijf verhoogde de winstverwachting fors. Beleggers pakten hun winst even na de bekendmaking waardoor de koers van het aandeel weer wat zakte.

De suikermarkt zit evenwel mee en daarom geeft Commerzbank toch een vers koopadvies, met een koersdoel van €26,50. De huidige koers ligt net onder €24. Concurrent Lampe adviseert het aandeel vast te houden en verhoogt haar koersdoel van €24 naar €25. Vorige week gaf investeringsbank Exane BNP Paribas al een koopadvies met een koersdoel van €30 af.

Brasil Foods naar beurs met halaldivisie

Brasil Foods (BRF) zag de koers ook flink oplopen. Het Braziliaanse voedingsconcern wil haar Sadia-divisie die halalvlees maakt naar de beurs te willen brengen in Londen of Dubai. Deze week werd bekend dat twee grote Amerikaanse zakenbanken de miljarden moeten gaan binnen harken voor BRF. BRF profiteert ook van een opleving van de geplaagde Braziliaanse beurs.

De beurs in Sao Paulo lijdt onder een groot corruptieschandaal waarbij oliemaatschappij Petrobras een centrale rol speelt. Deze week werd bekend dat Petrobras flink gaat bezuinigen, wat als hoopgevend wordt opgevat. Ook een belangrijke concurrent van BRF wiens topmannen wordt genoemd in het corruptieschandaal, JBS, zag de koers opleven.

Aandeel Monsanto blijft achter bij overnamebod

Het aandeel Monsanto is deze week wat in waarde gedaald. Het aandeel blijft met circa $104 ver achter bij het bod van $128 per aandeel dat Bayer overeen kwam met de Monsanto-directie. Zowel in de VS als in de EU hebben politici zich deze week zeer kritisch uitgelaten over het perspectief op een monsterverbond in de agrochemie.

Zacks Investment Research schrijft dat analisten die het aandeel volgen meestal een koopadvies geven en gemiddeld een koersdoel afgeven van $115 in de komende 12 maanden.

Bekijk het verloop van de aandelenkoers van Brasil Foods, Monsanto en andere bedrijven in de Beursindex Boerderij via Boerderij Op Maat

Of registreer je om te kunnen reageren.