Home

Achtergrond

Stabiele prijs voor wolvee

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden goed verlopen.

De handel verliep vlot en prijzen noteerden stabiel. In tegenstelling tot de andere markten noteert Leeuwarden nog zuiglammeren in de koppel. De maximale prijs van de lammeren ligt op €125 per stuk. De prijs ligt daarmee €10 hoger dan een jaar geleden. In de handel wordt ook nog wel gewerkt met koppels lammeren, maar ook daar wordt al rekening gehouden met het aandeel ooilammeren in de koppel.

Naderend offerfeest zorgt voor krap aanbod

Het aanbod van lammeren is krap. Er worden veel rammen achter gehouden met het oog op het offerfeest. Daarnaast hebben de vele lammeren dit jaar te kampen met flinke wormbesmettingen, waardoor de groei achterblijft en de uitval onder de lammeren groter is dan in voorgaande jaren. Toch is de markt nu wel in evenwicht, door de vakanties is er minder vraag.

De verwachting is dat de prijs van de ramlammeren ook dit jaar in de weken voor het offerfeest omhoog gaat, vooral nu het aanbod kleiner lijkt dan gewoonlijk. Tot die tijd zal de prijs stabiel noteren.

De handel in slachtschapen verloopt ook goed, ook hier een krap aanbod. De prijs van de schapen ligt op maximaal €130 per stuk, €5 meer dan een jaar geleden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.