Home

Achtergrond

PvdA wil landelijk bevolkingsonderzoek Q-koorts

De PvdA wil een landelijk bevolkingsonderzoek naar Q-koorts.

Tweede Kamerlid Tjeerd van Dekken denkt dat er veel meer mensen met Q-koorts rondlopen zonder dat ze het weten. De PvdA zal binnenkort een voorstel naar de Kamer sturen voor een landelijk bevolkingsonderzoek. Eerder hebben de Statenfracties van PvdA in Overijssel en Noord-Brabant ook al aangegeven dat ze een bevolkingsonderzoek willen naar Q-koorts. Aanleiding is de bijstelling van het aantal mensen met Q-koorts dat is overleden van 26 naar 74. In 2009 was een grote uitbraak van Q-koorts bij mensen in Noord-Brabant. De ziekte houdt verband met Q-koorts bij geiten.

300 Q-koortspatiënten willen schadevergoeding

Op 17 oktober dient bij de Rechtbank Den Haag een rechtszaak van 300 Q-koortspatiënten tegen de staat. De gedupeerden willen een schadevergoeding afdwingen, omdat ze vinden dat de overheid veel te lang heeft gewacht met het nemen van maatregelen toen de Q-koortsepidemie uitbrak.

Of registreer je om te kunnen reageren.