Home

Achtergrond 992 x bekeken

Klein aanbod houdt lammerprijs op de been

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden op een laag niveau.

Er werden 548 dieren aangeboden, 260 minder dan een week geleden. Het kleine aanbod had echter wel tot gevolg dat de prijs van de lammeren en schapen stabiel kon blijven. De vraag naar het vlees is namelijk klein, zo midden in de zomervakantie.

Dunne markt

De handel in zuiglammeren verliep vlot bij een gemiddeld iets hogere prijs dan een week geleden. Toch geven handelaren aan dat als er 200 lammeren meer geweest waren de prijs gedaald zou zijn. Dit geeft wel aan hoe dun de markt is op dit moment. Het aanbod van ramlammeren is klein, omdat schapenhouders de dieren achter houden in verband met het islamitische offerfeest. Hierdoor bestaan de koppels lammeren die verkocht zijn grotendeels uit ooilammeren. Een zuiglam brengt maximaal €125 per stuk op.

Stroevere handel in slachtschapen

De handel in slachtschapen verliep wat stroever dan in de voorgaande weken. Ook hier is de vraag niet groot. Toch kon de prijs standhouden op het hoge niveau van maximaal €130 per schaap.

Voor de komende weken wordt een aanhoudend rustige handel verwacht. Na de vakantie en richting het offerfeest zal de vraag aantrekken.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.