Home

Achtergrond

Goede handel in lammeren

De handel in lammeren verloopt goed. De vraag neemt weer wat toe, nu de vakanties voorbij zijn. Zo ook op de veemarkt in Leeuwarden, de lammeren en ook slachtschapen werden vlot verkocht.

De lammeren zijn voor het eerst na de zuiglammerperiode op sekse genoteerd. Ramlammeren zwaarder dan 25 kilo openen met een notering tussen €135 en €140 per stuk. Dit is €10 per stuk meer dan bij de start van het seizoen vorig jaar. De hoge startprijs wordt mede veroorzaakt door het Offerfeest dat voor de deur staat. Er is daardoor een kleiner aanbod beschikbaar omdat er veel ramlammeren worden vastgehouden. Het Offerfeest vindt dit jaar plaats van 11 tot 13 september, vorig jaar was dit tussen 23 en 25 september. Ooilammeren boven 20 kilo noteren met maximaal €105 gelijk aan vorig jaar. Ooilammeren worden niet gevraagd voor het Offerfeest en de prijs kan daardoor ook niet profiteren van de extra vraag.

Hoog niveau slachtschapen

Ook bij de slachtschapen een goede handel, de prijs steeg met €5 naar maximaal €135 voor een luxe slachtschaap. De prijs heeft sinds juni vorig jaar niet meer op een dergelijk hoog niveau gelegen.

Voor de komende weken wordt een aanhoudend goede handel verwacht.

Prognose: stabiele prijzen.


Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vind je in Boerderij op Marktprijzen:  

Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo

Of registreer je om te kunnen reageren.