Home

Achtergrond

Meer tijd voor taskforce Europese markten

De Europese Taskforce die onderzoek doet naar mogelijkheden om de Europese agrarische markten te verbeteren krijgt meer tijd om met oplossingen te komen. Dat zegt Eurocommissaris Phil Hogan van landbouw.

De taskforce, die onder leiding staat van oud-landbouwminister Cees Veerman, zou in het najaar met het rapport komen met oplossingen op de positie van de primaire producent in de keten te verbeteren.

'Beter in een keer goed'

Hogan zegt dat de taskforce veel meer consultaties heeft gehouden en imput heeft gekregen dan aanvankelijk gedacht. "Dat is goed. Het is beter om het nu in een keer goed te doen, waardoor er wat meer tijd nodig is", aldus Hogan. Wanneer de taskforce nu komt met het rapport is nog niet bekend. Veerman richt zich op verschillende sporen, waaronder betere toegang tot marktinformatie, meer samenwerking in de keten en het beter omgaan met prijsschommelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.