Home

Achtergrond

CNH Industrial in de lift

Beleggers hebben de kwartaalresultaten van CNH Industrial overwegend positief ontvangen. Het bedrijf achter de merken Case, New Holland en Steyr boekte minder omzet dan een jaar geleden, maar haalde een 13% hoger bedrijfsresultaat.

Beleggers hebben de kwartaalresultaten van CNH Industrial overwegend positief ontvangen. Het bedrijf achter de merken Case, New Holland en Steyr boekte minder omzet dan een jaar geleden, maar haalde een 13% hoger bedrijfsresultaat. De brutomarge op de verkoop van landbouwmachines verbeterde van 8,7% naar 10%.

De cijfers vallen aandeelhouders mee, maar het bedrijf heeft toch last van stevige tegenwind. Een aantal wisselkoersen zit tegen en boereninkomens dalen, waardoor minder wordt geïnvesteerd. Het aandeel sloot woensdag af op $7,16 en dat is het hoogste niveau sinds begin juli. De koers is nog ver verwijderd van de ruim $9 die een jaar geleden werd genoteerd.

Zuivelaar Kerry Group verliest

De Ierse zuivelaar Kerry Group verloor juist terrein op de beurs nadat het bedrijf een update over zijn resultaten verstrekte. Het bedrijf verkocht meer, maar dat kwam vooral door overnames. Bovendien slaagt Kerry er niet in prijzen op peil te houden. De omzet steeg nauwelijks. Op de achtergrond speelt de vraag wat de ‘Brexit’ gaat betekenen voor de Ieren.

Verreweg het grootste deel van de Ierse zuivelexport gaat naar het Verenigd Koninkrijk. Sinds het Brexit-referendum is het Britse pond in waarde gedaald waardoor de koopkracht van de Britten is afgenomen. Beleggers willen bovendien misschien even aankijken hoe de integratie van de tien in 2015 overgenomen bedrijven verloopt.

JBS stabiliseert

Het aandeel van de Braziliaanse slachter JBS is gestabiliseerd. Het aandeel duikelde even eerder nadat het appartement van een van haar topmannen, Joesley Batista, door anticorruptie-agenten werd binnengevallen. JBS verzekert investeerders dat de zaak tegen Batista geen relatie heeft met JBS. Het bedrijf is eigendom van J&F, een investeringsvehikel van de familie Batista.

Het aandeel kwakkelt al langer door de aanhoudende politieke chaos in Brazilië en tegenvallende resultaten.

Of registreer je om te kunnen reageren.