Home

Achtergrond 1 reactie

Stabiele prijs slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is rustig, dit ondanks een wat kleiner aanbod.

Slachterijen hebben te maken met een moeizame afzet van het vlees en zijn niet ongelukkig met het wat kleinere aanbod. Hierdoor willen de slachterijen ook niet meer betalen voor de koeien en blijft de prijs stabiel.

Prijs Bunnik gelijk

Ook op de veemarkt in Bunnik bleef de prijs van de slachtkoeien gelijk. De notering van de O-kwaliteit koeien ligt op maximaal €2,95 per kilo. Dit is 45 cent minder dan een jaar geleden werd betaald. Bij een geslacht gewicht van 300 kilo scheelt dit zo €135 per koe aan opbrengst ten opzichte van vorig jaar in deze periode.

Stabiele prijs verwacht

Voor de komende weken wordt een stabiele prijs verwacht. Daarna zal de vraag naar het rundvlees door de zomerperiode afnemen. De prijzen komen dan ook vaak onder druk te staan en dalen tot vaak in oktober. Iets wat dit jaar niet veel anders zal zijn. De periode waarin we nu zitten is normaal gesproken de duurste tijd van het jaar, een gegeven dat de handel niet erg positief stemt.

Meer geslacht in Duitsland

De melkveehouderij in Duitsland bracht in het 1e kwartaal ruim 5% meer koeien en 4,4% meer vaarzen naar de slacht dan in dezelfde periode van vorig jaar, constateert het Statistische Bundesamt. Het aantal geslachte koeien kwam daarmee op 331.500, het aantal geslachte vaarzen op 132.800. Vorig jaar ging het om respectievelijk 315.000 en 127.200.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
koeien
aanvoer

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.