Home

Achtergrond 10206 x bekeken

Noodweer zorgt voor miljoenenschade in landbouw

De landbouw heeft door het noodweer vorige en deze week mogelijk miljoenen schade opgelopen. Dat blijkt uit een rondgang langs verzekeraars.

Interpolis Agro kreeg ruim 200 meldingen binnen van onder meer bliksemschade, overgelopen goten in kassen, windschade en een beperkt aantal hagelschades. Volgens een woordvoerder houdt de maatschappij rekening met een totale schade van €1 miljoen.

Ondergelopen percelen niet altijd gedekt

De schades vonden met name plaats in Limburg, Oost-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen. Interpolis Agro biedt geen brede weersverzekering aan. Ondergelopen percelen zijn dus niet gedekt. In deze categorie zijn met name Agriver en Vereinigte Hagel actief.
Agriver vindt het te vroeg voor een raming, maar directeur Jan Schreuder van Vereinigte Hagel vermoedt dat het schadebedrag bij zijn maatschappij ook €1 miljoen overschrijdt. "We zien percelen met aardappelen en uien die nog steeds onder water staan. Als aardappelen 24 uur onder water staan, zet de rot in." Naast schade in aardappelen zijn percelen met mais, bessen en vollegrondsgroente aangetast.

Of registreer je om te kunnen reageren.