Home

Achtergrond

Prijs nuka’s met €5 omhoog

De prijs van nuka's laat als enige binnen de kalversector een prijsstijging zien.

Vorige week noteerde Vee&Logistiek Nederland €5 per kalf hoger en nu volgt Veemarkt Purmerend. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt op basis van de notering van de veemarkt maximaal €95 per stuk op. Bij Vee&Logistiek Nederland noteert een dergelijk kalf tot maximaal €100 per stuk.

Vraag traditioneel groter

Hoewel de prijs dit jaar lange tijd flink lager lag dan het niveau in de voorgaande jaren, ligt de prijs van Vee&Logistiek Nederland nu gelijk aan het niveau van vorig jaar in deze periode. De vraag naar nuka's is traditioneel groter in deze tijd van het jaar. Kalveren die nu opgezet worden zijn in de goede periode van het jaar slachtrijp, de verdiensten op slachtrijpe kalveren liggen in die periode hoger. Hierdoor zijn mesters nu bereid meer voor de inkoop van de nuka's te betalen.

Rustige afzet startkalveren

Startkalveren noteren stabiel bij een rustige afzet. Opfokkers die aan vaste mesters leveren, kunnen de kalveren prima kwijt. Opfokkers die geen vaste afzet geregeld hebben, hebben daar meer moeite mee. De prijs noteert tot €260 per kalf.

Prognose: nuka's iets duurder.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.