Home

Achtergrond

Kostprijs A-brok licht verbeterd

Vergeleken met maart is de vervangingswaarde van de brok licht verbeterd, maar ondanks dit blijft er ruimte voor een verdere daling van de brokprijs. Er is nog steeds sprake van een vertragingseffect bij de LEI-noteringen. Dit meldt veevoeradviesbureau Stigevo.

De stijging van de vervangingswaarde wordt in eerste instantie veroorzaakt door duurdere granen, terwijl ook de markten van eiwitrijke grondstoffen zijn aangetrokken. Enkele traditionele grondstoffen voor rundveevoeders blijven te duur, zoals bietenpulp, sojahullen en raapschroot. Als vervangers komen citruspulp en zonnepitschroot in aanmerking. Als gevolg van de duurdere granen is het graanaandeel van de rundveebrok belangrijk gedaald, naar 20-25%, vergeleken met 50% eind maart.

Met gunstige weersomstandigheden in de komende maanden zullen de graanprijzen opnieuw dalen, terwijl de prijzen van eiwitrijke grondstoffen zich op het huidige niveau niet kunnen handhaven.

Prognose: prijs daalt.


Of registreer je om te kunnen reageren.