Home

Achtergrond

Gecombineerde Opgave in 5 stappen

Vanaf vandaag, 1 april, start de indieningsperiode van de Gecombineerde Opgave 2016. Het invullen en het bijwerken van percelen is alleen nog digitaal mogelijk.

Een belangrijk voordeel is dat tijdens het digitaal indienen gegevens direct worden gecontroleerd. Daardoor worden minder fouten gemaakt dan bij gebruik van papieren formulieren. RVO.nl kan subsidieaanvragen zo sneller verwerken.

RVO.nl noemt voor het indienen van de Gecombineerde Opgave 2016 vijf belangrijke stappen:

 

  1. Zorg ervoor dat het juiste internetprogramma (browser) op de computer staat. De programma's voor Mijn percelen en de Gecombineerde Opgave werken het beste met Internet Explorer 10 of 11, Firefox of Google Chrome. Bij gebruik van andere of oudere browsers gaat het indienen niet optimaal;
  2. Zorg ervoor dat de gegevens om in te loggen bekend zijn. Bedrijven met een Kamer van Koophandel (KvK)-nummer loggen in met eHerkenning, indieners zonder KvK-nummer moeten inloggen met DigiD;
  3. Werk percelen zo snel mogelijk bij in Mijn percelen. Het invullen van de Gecombineerde Opgave gaat dan sneller. Op tijd bijwerken, voorkomt dat het systeem traag wordt als veel boeren tegelijk aan de slag gaan in het zicht van de deadline;
  4. Vul na het bijwerken van de percelen de Gecombineerde Opgave in. Ook hiervoor geldt hoe eerder hoe beter. RVO.nl adviseert om de samenvatting goed te controleren;
  5. Verstuur de opgave. Zorg op tijd dat u genoeg zogenoemde TAN-codes heeft. Die TAN-codes zijn noodzakelijk om de Gecombineerde Opgave naar RVO.nl te versturen. Ondernemers die meerdere ­uitnodigingen ontvangen voor verschillende bedrijven met verschillende KvK-nummers moeten voor alle bedrijven afzonderlijk de ­opgave invullen. Ondernemers die maar één bedrijf hebben en toch meerdere uitnodigingen ontvangen, moeten de opgave invullen voor het bedrijf met de agrarische activiteit. Ze moeten voor de andere KvK-nummers checken of de inschrijving bij de KvK correct is.

Bekijk een introductiefilm van RVO.nl over de Gecombineerde Opgave.

Of registreer je om te kunnen reageren.