Home

Achtergrond 10 reacties

Van Dam: 'Aantal knelgevallen fosfaatrechten beperken'

Niet veel melkveehouders die in de knel komen door invoering van fosfaatrechten, moeten rekenen op compensatie. Dat stelde staatssecretaris Martijn van Dam vrijdag 11 maart tijdens zijn werkbezoek aan kaasboerderij Captein in Zoeterwoude (Z.-H.).

De wet die de verdeling en het systeem voor verhandeling van fosfaatrechten regelt, kan rond de zomer naar de Tweede Kamer worden gezonden. "Voor de schrijnendste knelgevallen zullen we wel wat regelen. Dat moeten we nog heel precies uitwerken", aldus de staatssecretaris. "Maar veel zullen het er niet zijn. Want hoe meer boeren we helpen, hoe groter het probleem wordt voor de rest, die dan weer meer moet inkrimpen."

Overleg met NAJK-bestuur

Van Dam was te gast op het bedrijf van de broers Kees en Frank Captein en hun ouders Nico en Magdalène. Hij had een overleg met het voltallig NAJK-bestuur, waarvan Kees Captein deel uitmaakt. Dat overleg ging onder meer over de toekomst van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid in 2021.

 

Lees alles over fosfaatrechten in het dossier. Blader ook door de interactieve tijdlijn!

Laatste reacties

 • veldzicht

  Er is helemaal geen probleem!!het land behoorlijk bemesten ,wat je teveell hebt naar akkerbouwers of exporteren,
  dat hele mest probleem is maar aan geprate lulkoek opgedrongen door milieu en dieractievisten.

 • deer123

  juist

 • mtseshuis

  klopt als een bus, nu al lullen over GLB 2021 is ook idioot, laat eerst de derogatie voor 2018 maar veilig stellen, anders kan die fosfaatmikmak de container in!

 • de beul

  Gewoon 2,5gve per hectare. alles opgelost.
  Zo blijft het een geneuzel!!!

 • de beul

  Gewoon 2,5gve per hectare. alles opgelost.
  Zo blijft het een geneuzel!!!

 • Marcel v

  Als v Dam een wet maakt, moet hij die ook naleven. Hij neemt nu al een voorschot op de knelgevallenregeling die nog niet is ingevuld. eenieder die daar voor in aanmerking komt kan er gebruik van maken , of hij dat nu leuk vind of niet.

 • wmeulemanjr1

  Dhr. van Dam weet natuurlijk heel goed dat er heel veel knelgevallen aan gaan komen.
  Misschien bij voorbaat iedereen de moed in de schoenen praten die juridische lichtpuntjes zien?

 • Zuperboer

  van Dam moet nog tot mei 2017 daarna is de PVDA weggevaagd en kan hij naar Brussel voor zijn beloningsbaantje. Paar commissariaatjes d'r bij en t pensioentje is verzekerd. Weer iemand die niets gepresteerd heeft en met een bovengemiddelde verdienste wordt beloond.

 • exvarkensboer1

  Ik dacht dat de VVD het voor het zeggen had in NL.
  Slechts enkele boeren worden gecompenseerd. Dat zijn dan die boeren die torenhoge schulden hebben bij de Rabobank en die mag niet omvallen.
  Boertjes zijn gewoon een speelbal.

 • Barneveldsei

  Zo is het maar net. Zuperboer.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.