Home

Achtergrond 2 reacties

Regiegroep stemt natuurcijfers op elkaar af

Er komt een regiegroep die ervoor gaat zorgen dat de evaluaties van natuurbeleid beter op elkaar worden afgestemd. Dat zegt Martijn van Dam, staatssecretaris van Economische Zaken, tijdens een debat over natuur in de Tweede Kamer.

Met de verschuiving van het natuurbeleid naar de provincies zijn er 6 evaluatiemomenten om de stand van de natuur te monitoren. Deze monitoringen zijn echter niet goed op elkaar afgestemd, waardoor er verschillende cijfers in omloop  zijn. "De monitoring van Natuurnetwerk Nederland (NNN) is een rommeltje. Hoe kan het dat er zo veel verschillende cijfers zijn over de omvang van de natuur?Zo moeilijk kan het toch niet zijn?", zegt Rik Grashoff (GroenLinks) tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Vergelijkbare gegevens

De staatssecretaris erkent dat er verschillende cijfers in omloop zijn en dat er geen verklaring is voor de verschillen. Er wordt een team samengesteld dat ervoor gaat zorgen dat de gegevens beter met elkaar vergelijkbaar zijn.

Laatste reacties

  • alco1

    Hele rijke mensen weten soms ook niet meer hoeveel ze hebben.

  • DJ-D

    Nou bedankt hoor veel te laat. Hier zijn de weidevogels in ieder geval allemaal weg. Was altijd fanatiek in beheer en ook qua omstandigheden is het gebied hier perfect voor de vogels. Maar ook voor al die rovers....

Of registreer je om te kunnen reageren.