Home

Achtergrond laatste update:18 mrt 2016

BASF komt in 2019 met nieuwe sterke triazool

Middelenfabrikant BASF heeft een nieuwe triazool ontwikkeld. De merknaam is Revysol.

De naam van de actieve stof is nog niet vrijgegeven. BASF heeft het toelatingsdossier voor de nieuwe werkzame stof ingediend bij de Europese Unie. De middelenfabrikant verwacht de eerste verkopen in 2019. Het is voor het eerst sinds 10 jaar dat in deze chemische groep een nieuwe molecuul is ontwikkeld, aldus BASF.

Veelbelovende fungicide

De actieve stof wordt gezien als het meest veelbelovende nieuwe fungicide van de onderneming, zegt Markus Heldt, president van BASF divisie Crop Protection. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat het een uitmuntende werking heeft tegen een reeks moeilijk te bestrijden ziekten. Revysol is niet zozeer de opvolger van de actieve stof epoxiconazol, de stoffen worden naast elkaar gepositioneerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.