Home

Achtergrond 1006 x bekeken

Aandeel Südzucker opnieuw omhoog

Het aandeel Südzucker is weer in waarde gestegen. De Duitse suikerverwerker profiteert net als vorige week van betere vooruitzichten voor de suikermarkt. Grote marktbureaus zien een groter tekort aan suiker nu in Azië de productie tegenvalt.

Het aandeel Kerry Group is gestegen tot het hoogste niveau in de laatste 52 weken: ruim 82 pence. Het Ierse voedingsconcern is met een opmars bezig sinds het enkele weken geleden sterke kwartaalcijfers bekendmaakte. Het bedrijf sneed met succes in de kosten en boekte een winstgroei van 5% in 2015. Dit jaar kunnen winstmarges volgens het bedrijf opnieuw omhoog.

Vorig jaar besteedde de onderneming €900 miljoen aan acquisities en dit jaar kan het bedrag oplopen tot €1 miljard. De producent van onder meer kaas en ijs lijkt daarmee op weg naar de eredivisie van voedingsbedrijven. Analisten hanteren gemiddeld een koersdoel dat iets boven de huidige koers ligt, maar bijna 1 op de 5 voorziet een koers van 95 pence of hoger.

General Mills onder druk

Het aandeel General Mills reageerde in eerste instantie nauwelijks op een matig kwartaalbericht. De maker van onder meer Yoplait-yoghurt en Cheerios-ontbijtgranen boekte in het afgelopen kwartaal meer winst dan een jaar eerder. Maar de omzet staat wel al een jaar onder druk. Het voedingsconcern uit Minneapolis worstelt met de steeds sterkere Amerikaanse dollar.

Amerikaanse producten duur voor buitenland

Een duurdere dollar maakt Amerikaanse producten voor buitenlandse afnemers duurder. Bovendien vallen buitenlandse winst en omzet in dollars lager uit. Maar de problemen van General Mills zitten dieper. Het bedrijf ziet haar traditionele topproducten ook op de thuismarkt minder goed verkopen. Een nieuwe lijn meer hippe producten laat vooralsnog op zich wachten.

General Mills voorspelt meer prijsconcurrentie. Zakenbank Goldman Sachs besloot haar koersdoel te verlagen van $61 naar $59. Zacks Investment Research besloot klanten niet langer te adviseren het aandeel vast te houden maar te verkopen. JP Morgan koos ervoor te verlagen van $59 naar $58. Het aandeel beweegt momenteel rond een koers van $61.

Bekijk het prijsverloop van de aandelenkoers van General Mills en andere bedrijven in de Beursindex Boerderij via Boerderij Op Maat

Of registreer je om te kunnen reageren.