Home

Achtergrond laatste update:21 dec 2016

Steven Martina

Ex-plukker moet krimp The Greenery keren

Functie: topman The Greenery

Nevenfunctie: bestuurder Coalitie HOT

Geboortejaar: 1976

Steven Martina was eind 2015 de telerskandidaat bij The Greenery, na het vertrek van extern topman Wortel. Martina schopte het binnen The Greenery van plukker tot topman. Hij werkte als tiener op het zachtfruitbedrijf van een ledenraadslid. Na zijn studie(s) was de aandelenhandel een tussenstap voordat hij 12 jaar geleden benaderd werd door The Greenery. Hij werkte onder meer als directeur Retail & Trade en bouwde de huidige afzetstructuur van verkooptafels met telers.

Nieuwe samenwerkingsvormen met telers

Martina is verantwoordelijk voor de laatste fase van reorganisatietraject Phoenix, waarbij The Greenery onder meer vastgoed afstootte. De locaties Barendrecht en Breda zijn daardoor sterk vernieuwd. Martina moet de krimp vooral keren via nieuwe samenwerkingsvormen met telers. Niet iedere teler hoeft daarbij aandeelhouder te worden. In 2017 wordt duidelijk of Martina's opzet slaagt.

Verfrissend en benaderbaar

Onder telers wordt Martina ervaren als verfrissend en benaderbaar. Moedig is het besluit een pauzejaar te nemen en af te zien van GMO-subsidie. Dat legt wel een bom onder het gelijkheidsbeginsel onder telers en onder zijn groeistrategie.

Of registreer je om te kunnen reageren.