Home

Achtergrond laatste update:21 dec 2016

Sjoera Dikkers

Woordvoerder aan eind van Latijn

Functie: Tweede Kamerlid PvdA

Geboortejaar: 1969

Naast haar huwelijk met collega en partijgenoot Jeroen Recourt, was een van de opvallendste wapenfeiten van Sjoera Dikkers (PvdA) het afgelopen jaar haar bijdrage aan het debat over de fosfaatrechten. Het gebrek aan duidelijkheid voor de boeren knaagde aan haar. Ze maakte openlijk excuses.

Draagvlak bij boeren kwijt

Draagvlak bij de boeren was ze eerder al kwijtgeraakt met haar opmerking dat boeren hun dieren in te kleine hokken houden en die met behulp van antibiotica op de been houden. Het antibioticagebruik in de veehouderij was - ondanks alle inspanningen en beperking van gebruik - nog steeds veel en veel te hoog, zei ze tot afgrijzen van medepolitici ter rechterzijde en vertegenwoordigers van de veehouderij.

Niet terug in Kamer in 2017

De in het Overijsselse Deventer geboren politica zal na de verkiezingen in maart 2017 niet terugkeren in de Tweede Kamer. Daarmee zal ze hoogstwaarschijnlijk ook haar positie in deze ranglijst moeten prijsgeven. De Gelderse Brabander Henk Leenders zal na de verkiezingen aanspraak maken op haar positie als landbouwwoordvoerder voor de PvdA, mocht hij worden verkozen.

Of registreer je om te kunnen reageren.